Zeetochten blijft aan wal

De laatste Amfibieboot: ‘de Normandie’ blijft op het droge

Tien jaar lang hebben wij met de amfibieboot De Normandie rondvaarten op de Noordzee aangeboden. De coronacrisis maar vooral de steeds strenger wordende veiligheidsvoorschriften hebben ons nu doen besluiten onze boot voortaan aan wal te houden.

Deze amfibieboot werd in 1942 gebouwd voor de ontscheping van de geallieerden in Normandië. Toevallig kwamen wij destijds te weten dat hij te koop stond. De boot verder inzetten voor toerisme bleek een gesmaakte aanvulling van ons zomeraanbod. Zeeklassen, groepen en talloze vakantiegangers konden wij op die manier een unieke kijk geven op onze kustwateren. Zelfs Sinterklaas en tijdens coronajaar 2020 een schare aan Vlaamse zangers, hebben De Normandie met plezier gebruikt als uitvalsbasis.

Een groot verschil met de oorspronkelijke strategische inzet tijdens wereldoorlog II.

Met pijn in het hart omwille van deze boeiende historische achtergrond, en tevreden terugblikkend op het plezier dat zoveel mensen samen met ons aan dit erfstuk beleefd hebben, moeten wij De Normandie voortaan helaas op het droge houden.

Misschien komt er nog een derde leven voor deze unieke boot, of valt hij ooit nog te bewonderen in een oorlogs- of toeristisch museum.

 

Wij danken iedereen voor het enthousiasme en helpen u graag verder met ons uitgebreid aanbod voor ontspanning en fun aan zee!

 

ter info: wij varen NIET meer uit